Inboedel

Met een inboedelverzekering heeft u een zeer uitgebreide dekking voor bijna elke gebeurtenis die schade aan uw huisraad tot gevolg kan hebben. Dekt alle onverwachte en plotselinge gebeurtenissen, zoals brand, schroeien, storm, inbraak, diefstal, binnendringen van neerslag, breuk of bevriezen van waterleidingen, aanrijding, uitval van de koelkast/diepvries, enzovoorts. Niet alleen bezittingen die zich in uw woning bevinden zijn verzekerd. Ook schade aan goederen die zich buiten uw woning bevinden, zoals antennes, zonneschermen, tuinmeubelen en wasgoed, is gedekt.

Garantie tegen onderverzekering

Ook voor uw huisraad is het zeer belangrijk dat u de werkelijke waarde van uw eigendommen verzekert. Voor de inboedelverzekering wordt uitgegaan van de nieuwwaarde van uw spullen. Met behulp van de inboedelwaardemeter wordt door beantwoording van enkele eenvoudige vragen een verzekerd bedrag berekend. Wanneer u dit berekende bedrag ook daadwerkelijk verzekerd ontvangt u de garantie tegen onderverzekering .

Index

Ook het verzekerd bedrag voor de inboedel zal jaarlijks worden geindexeerd aan de hand van de index voor woninginboedels, zodat het verzekerde bedrag voldoende blijft.

Glasverzekering

In de meeste gevallen wordt het glas van het woonhuis meeverzekerd op de woonhuisverzekering tegen het risico van glasbreuk door welke oorzaak dan ook. Wanneer u geen woonhuisverzekering heeft, kan een glasverzekering op de inboedelverzekering worden bijgesloten. Zowel enkel- als dubbelwandige ruiten zijn verzekerd. Verder zijn de meeste soorten bijzondere ruiten verzekerd waaronder bijvoorbeeld die van windschermen, terras- en balkonafscheidingen, kunststof lichtkoepels en ruiten van draadglas, matglas en niet-gebrandschilderd glas-in-lood.